giel tuns

Al op de basisschool was Giel Tuns vaak te vinden in de bloemenwinkel in zijn geboortedorp Best. Na een periode als leraar bloemsierkunst in Amsterdam, nam Giel die plaatselijke winkel over in 1987. De winkel groeide uit tot een begrip in Best en omstreken.

Naast de winkel werd hij vaak als Free Lancer gevraagd voor Grote importeurs. Voor deze klanten bedenkt hij als freelancer concepten voor nieuwe bloementrends. gaat hij mee op inkoopreizen en bezoekt hij de grote internationale beurzen. Deze werkzaamheden nemen zo veel van zijn tijd in beslag dat hij in 2007 besluit zijn winkel te verkopen en alleen als trendwatcher en stylist verder te gaan.

Ondertussen verzamelt Giel een enorme collectie vazen en vintage decoraties. Het achterliggende idee was om er ooit iets mee te gaan doen, een concept.

Begin 2020 stopt collegabloemist Joost van Rooij na 22 jaar met zijn bloemenwinkel Orangerie. Giel en Joost werkten regelmatig samen, en in no-time wordt er besloten: Giel gaat in het pand van de Orangerie een nieuwe winkel beginnen!

In het prachtige pand in de Vughterstraat ontstaat Giel Tuns Vintage & Flowers. Schitterende (kunst)bloemen-en planten, gecombineerd met Vintage collecties.

De winkel van Giel

Ons pand aan de Vughterstraat (in het voormalige pand van Orangerie Bloemwerken) in ‘s-Hertogenbosch is een ware beleving. Hieronder vindt u een paar voorbeelden van onze collectie.

Kom langs in de winkel voor het complete assortiment.

Winkel Giel Tuns Vintage Flowers Den Bosch

Voorbeelden uit onze collectie